[ntp:questions] Issues installing ntpd on Win 7

A C agcarver+ntp at acarver.net
Tue Apr 29 16:04:15 UTC 2014


On 2014-04-29 07:00, Martin Burnicki wrote:
> Jason Rabel wrote:
>>> Ok, so on a whim I purged it completely from the system.  Installed from
>>> scratch and the same problem occurred, no starting up of the process.  I
>>> let the installation complete without letting it try to start the
>>> service again.  Then I simply performed a "reinstall" where it detected
>>> the existing installation and overwrote the files.  It performed an
>>> update and suddenly the service starts up on its own.  I have no idea
>>> why it did that but it took two back to back installations to fix it.
>>
>> When you said "Did an update" did you mean "windows update"?
>>
>> I did a quick google search from your first post with that error and
>> it mentioned something about .NET needing to be installed?
>> Maybe the windows update installed the necessary files since you said
>> it was a fresh windows install.
> 
> I bet the VS2008 runtime has been installed together with some update,
> and that fixed the problem. See also my other post.

All of the runtimes were installed long before I tried to install ntpd
including any outstanding Microsoft patches, updates, etc.  I had
installed several other programs that needed the various runtimes first.
 The installation of ntpd was one of the last things I did.

I think it just came down to libeay32.dll not being installed the first
time and the reinstall/update simply put that back in on its own without
prompting.



More information about the questions mailing list