[ntp:questions] Issues installing ntpd on Win 7

Martin Burnicki martin.burnicki at meinberg.de
Wed Apr 30 13:58:29 UTC 2014


A C wrote:
> On 2014-04-29 07:00, Martin Burnicki wrote:
>> Jason Rabel wrote:
>>>> Ok, so on a whim I purged it completely from the system.  Installed from
>>>> scratch and the same problem occurred, no starting up of the process.  I
>>>> let the installation complete without letting it try to start the
>>>> service again.  Then I simply performed a "reinstall" where it detected
>>>> the existing installation and overwrote the files.  It performed an
>>>> update and suddenly the service starts up on its own.  I have no idea
>>>> why it did that but it took two back to back installations to fix it.
>>>
>>> When you said "Did an update" did you mean "windows update"?
>>>
>>> I did a quick google search from your first post with that error and
>>> it mentioned something about .NET needing to be installed?
>>> Maybe the windows update installed the necessary files since you said
>>> it was a fresh windows install.
>>
>> I bet the VS2008 runtime has been installed together with some update,
>> and that fixed the problem. See also my other post.
>
> All of the runtimes were installed long before I tried to install ntpd
> including any outstanding Microsoft patches, updates, etc.  I had
> installed several other programs that needed the various runtimes first.
>   The installation of ntpd was one of the last things I did.
>
> I think it just came down to libeay32.dll not being installed the first
> time and the reinstall/update simply put that back in on its own without
> prompting.

Yep.

Martin
-- 
Martin Burnicki

Meinberg Funkuhren
Bad Pyrmont
Germany



More information about the questions mailing list