[ntp:questions] Re: ntpd start error

Danny Mayer mayer at gis.net
Thu Jan 29 20:20:09 UTC 2004


"FEI WU" <fxw115 at psu.edu> wrote in message news:<mailman.65.1075322246.1757.questions at ntp.org>...
> Hi:
> 
> ntp won't start on one of my servers and reports as following. 
> 
> Jan 28 15:31:25 t103 ntpd[374]: ntpd 4.2.0 at 1.1161-r Thu Jan 22 11:19:56 EST 2004
> (1)
> Jan 28 15:31:25 t103 ntpd[374]: no IPv6 interfaces found
> Jan 28 15:31:25 t103 kernel: pid 374 (ntpd), uid 0: exited on signal 11 (core
> dumped)
> 
> $ ifconfig
> em0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
>         options=3<RXCSUM,TXCSUM>
>         inet 128.118.159.103 netmask 0xfffffff0 broadcast 128.118.159.111
>         ether 00:30:48:27:d7:32
>         media: Ethernet autoselect (100baseTX <full-duplex>)
>         status: active
> lp0: flags=8810<POINTOPOINT,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
> lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> mtu 16384
>         inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000 
> 
> t103# ntpd -d
> ntpd 4.2.0 at 1.1161-r Thu Jan 22 11:19:56 EST 2004 (1)
> addto_syslog: ntpd 4.2.0 at 1.1161-r Thu Jan 22 11:19:56 EST 2004 (1)
> addto_syslog: precision = 1.955 usec
> create_sockets(123)
> addto_syslog: no IPv6 interfaces found
> bind() fd 4, family 2, port 123, addr 0.0.0.0, flags=8
> bind() fd 5, family 2, port 123, addr 128.118.159.103, flags=8
> bind() fd 6, family 2, port 123, addr 127.0.0.1, flags=0
> init_io: maxactivefd 6
> local_clock: at 0 state 0
> Segmentation fault (core dumped)
> 
> Could someone give me some insights? Thanks in advance!
> 
> Fei

See bug #220

Danny



More information about the questions mailing list