[ntp:questions] Re: NTPD on Windows NT4

Anders anders.REMOVETHIS.r1f.ANDTHIS at tele2.se
Fri Aug 12 17:47:12 UTC 2005


"David J Taylor" 
<david-taylor at blueyonder.co.not-this-bit.nor-this-part.uk.invalid> skrev i 
meddelandet news:g45Le.87623$G8.26581 at text.news.blueyonder.co.uk...
> Anders wrote:
> []
>> Hi,
>>
>> I tried fartein.ifi.uio.no and it reads like this:
>> C:\Program\NTP\bin>ntpq -p fartein.ifi.uio.no
>>     remote           refid      st t when poll reach   delay   offset
>> jitter
>> ==============================================================================
>> +aun.uninett.no  193.10.252.21    2 u   90  512  377    8.480    2.781
>> 4.330
>> swisstime.ee.et LOCAL(0)        13 u  976 1024  377   63.230  -1998.8
>> 16.680
>> +benoni.uit.no   131.188.3.221    2 u  208  512  377   21.450    2.009
>> 1.080
>> *chronos.cru.fr  .GPS.            1 u  217  512  377   64.610    1.839
>> 1.570
>>
>> Now I have commented out all servers mentioned in my previous posts
>> and added fartein.ifi.uio.no as the only server to my ntp.conf file,
>> restarted NTPD but the NTPQ pe command still reads like this:
>> ntpq> pe
>>     remote           refid      st t when poll reach   delay   offset
>> jitter
>> ==============================================================================
>> *LOCAL(1)        LOCAL(1)        12 l    1   64   17    0.000    0.000
>> 0.008
>>
>> /AJ
>
> Well, that leaves me a little stuck for suggestions.  As someone 
> commented, you could try the IP addresses instead of the f.q.d.n.  Could a 
> firewall be blocking ntp's access to the remote servers?
>
> David
>
I have opened both TCP port 123 and UDP port 123 in the firewall.

Thanks for Your effort on this.

/AJ 





More information about the questions mailing list