[ntp:questions] Unexpected offset on startum 1 server

fribes friREbesMOVE at free.fr
Wed Jun 8 09:14:48 UTC 2005


Hi,
I'm using ntp with a trimble acutime2k GPS antenna. It works well, 
except that every 3h10 a 1s time reset occurs !

Every system variable looks healthy, and suddenly a 1s offset appears:


assID=0 status=0464 leap_none, sync_uhf_clock, 6 events, 
event_peer/strat_chg,
version="ntpd 4.2.0 at 1.1161-r Wed May 11 11:55:08 CEST 2005 (1)"?,
processor="i686", system="Linux/2.4.29CG_FEEKM", leap=00, stratum=1,
precision=-19, rootdelay=0.000, rootdispersion=0.589, peer=20692,
refid=GPS, reftime=c65047e1.0d103c8e  Tue, Jun  7 2005 18:20:49.051,
poll=5, clock=0xc65047e5.5bf2a172, state=4, offset=0.002,
frequency=0.090, jitter=0.008, stability=0.000
      remote     refid      st t when poll reach   delay   offset  jitter
==============================================================================
*127.127.29.0    .GPS.     0 l    -   16  377    0.000    0.002   0.003

---- 16 seconds later ----------

assID=0 status=0464 leap_none, sync_uhf_clock, 6 events, 
event_peer/strat_chg,
version="ntpd 4.2.0 at 1.1161-r Wed May 11 11:55:08 CEST 2005 (1)"?,
processor="i686", system="Linux/2.4.29CG_FEEKM", leap=00, stratum=1,
precision=-19, rootdelay=0.000, rootdispersion=0.829, peer=20692,
refid=GPS, reftime=c65047e1.0d103c8e  Tue, Jun  7 2005 18:20:49.051,
poll=5, clock=0xc65047f5.624edf61, state=4, offset=0.002,
frequency=0.090, jitter=0.008, stability=0.000
      remote    refid      st t when poll reach   delay   offset  jitter
==============================================================================
*127.127.29.0    .GPS.     0 l    -   16  377    0.000  998.999 998.999


Any idea ?



More information about the questions mailing list