[ntp:questions] Re: ntpdc 'sysinfo' output inconsistent with ntpq-p output

Ronan Flood ronan at noc.ulcc.ac.uk
Mon Aug 7 14:04:03 UTC 2006


On 28 Jul 2006 13:22:17 GMT, I wrote:

> Jan Ceuleers <janspam.ceuleers at skynet.be> wrote:
> 
> > So: this problem is not caused by ntptrace; the incorrect refid, stratum 
> > etc. are already shown by the ntpq -n -c rv output.
> 
> It's not a problem with ntpq either, looking at that.  If ntpd is
> reporting itself as stratum-1, the refid should be the text tag of
> its refclock.  If ntpd has switched sys_peer from the refclock to
> a server, it shouldn't be reporting itself as stratum-1 ...

I can confirm this problem with ntpd-4.2.2, as I'm seeing this on one of
our GPS receivers which is having intermittent reception at the moment.
Here are ntpq -np outputs I happen to have logged from one of its peers
at consecutive two-minute intervals this morning:

     remote           refid      st t when poll reach   delay   offset  jitter

+193.62.22.74    .GPS.            1 u   20   64  377    5.780    0.087   0.055

-193.62.22.74    .<C1>>^Vb.       1 u   12   64  377    5.780    0.087   0.043

+193.62.22.74    .<C1>>^Vb.       1 u    2   64  377    5.834    0.049   0.031

-193.62.22.74    192.36.134.17    2 u   57   64  376    5.834    0.049   0.044

(<C1>>^Vb is textified ASCII of 193.62.22.98, another peer)

Time to log a bug?

-- 
                      Ronan Flood <R.Flood at noc.ulcc.ac.uk>
                        working for but not speaking for
             Network Services, University of London Computer Centre
     (which means: don't bother ULCC if I've said something you don't like)




More information about the questions mailing list