[ntp:questions] Loopstats jitter field mostly zero?

David Taylor david-taylor at blueyonder.co.uk.invalid
Tue Nov 27 07:37:27 UTC 2012


On 26/11/2012 21:27, Dave Morgan wrote:
[]
> My Pi ntp server ... syncing to other ntp pool servers only
> (not stratum 1 yet)
>
> 56257 943.692 0.000152844 -4.041 0.000616901 0.028755 10
> 56257 2672.693 0.000354418 -4.038 0.000581443 0.026910 10
> 56257 3558.700 -0.000495198 -4.040 0.000621327 0.025178 10
> 56257 4767.693 0.000301498 -4.039 0.000645858 0.023557 10
> 56257 5664.700 0.000301008 -4.038 0.000604145 0.022038 10
> 56257 6688.700 -0.000777410 -4.041 0.000681719 0.020642 10
>
> ntpd 4.2.6p5 at 1.2349-o Fri May 18 20:30:57 UTC 2012
>
> running standard Rasbian
> Linux raspberrypi 3.2.27+ #250 PREEMPT Thu Oct 18 19:03:02 BST 2012
> armv6l GNU/Linux
>
> best regards
> Dave

Thanks for that, Dave.  Yes, I see similar data on my second Raspberry 
Pi which is synced just to LAN-based servers, with non-zero jitter 
figures.  It's just the stratum-1 card which has zero jitter.

LAN-synced, maxpoll=5

56258 69.606 0.000027646 -22.910 0.000027716 0.018479 5
56258 134.606 -0.000009327 -22.913 0.000029036 0.017305 5
56258 392.606 0.000015982 -22.897 0.000028597 0.017102 5
56258 425.606 0.000043014 -22.892 0.000028406 0.016112 5
56258 458.606 -0.000019173 -22.894 0.000034489 0.015095 5
56258 721.606 0.000019036 -22.875 0.000034976 0.015575 5

ntpd 4.2.7p321 at 1.2483 Fri Nov 16 15:06:21 UTC 2012 (1)

Linux raspi-2 3.2.27-pps-g965b922-dirty #1 PREEMPT Sat Sep 22 16:30:50 
EDT 2012 armv6l GNU/Linux
-- 
Cheers,
David
Web: http://www.satsignal.eu



More information about the questions mailing list