[ntp:questions] Help with Oncore PPS

mike cook michael.cook at sfr.fr
Mon Aug 26 15:30:44 UTC 2013


Le 26 août 2013 à 00:03, Ron Hahn (EI2JP) a écrit :

> Hello,
> 
> I am trying to get an Oncore GPS board to PPS a FreeBSD 8.3 installation.  Originally I was using a Sure GPS board and now I want the better Oncore board to be working.  From the log output below I am talking to the Oncore board but it is not in particular listening:
> 
 <snipped>
> 
> 25 Aug 22:53:13 ntpd[22820]: ONCORE[0]: Initiating hardware 3D site survey

I cant remember if the UT will output PPS while doing a survey. You should check if you have a good signal on the DCD pin.

> 
> ..and the PPS signal is not being heard either, so it is appearing:
> 
> --< cut here>---
> [root at jupiter /etc]# /usr/local/sbin/ntpq -c pe
>    remote           refid      st t when poll reach   delay   offset  jitter
> ==============================================================================
> GPS_ONCORE(0)   .PPS.            0 l    -   16    0    0.000    0.000   0.000
> *140.203.204.77  .GPS.            1 u   46   64   77   16.277   -1.471   1.582
> +tbag.heanet.ie  .PPS.            1 u   48   64   77   13.035    1.915   1.899
> -ntp1.oma.be     .PPS.            1 u   43   64   77   27.430   -5.331   1.903
> -ntp2.oma.be     .PPS.            1 u   47   64   77   33.628   -5.304   1.265
> +ntp0.nl.uu.net  .PPS.            1 u   52   64   77   29.299   -2.648   2.451
> -ntp1.nl.uu.net  .PPS.            1 u   44   64   77   32.761   -7.283   3.126
> #ntp1.rrze.uni-e .DCFp.           1 u   47   64   77   48.859   -8.601   1.001
> -ntp2.rrze.uni-e .PPS.            1 u   49   64   77   50.530   -7.398   1.175
> -i2t15.i2t.ehu.e .GPS.            1 u   50   64   77   70.018   -2.440   1.139
> -erquy.linocomm. .PPS.            1 u   47   64   77   49.030   -1.660   1.106
> -timehost.lysato .GPS.            1 u   52   64   77   59.969   -6.593   2.673
> #ntp2.sp.se      .PPS.            1 u   41   64   77   55.668    1.770  30.233
> [root at jupiter /etc]#
> ---< cut here>--
> 
> Can anyone explain to me what is going wrong?  I have googled this error for many times now and have not received an answer.
> 
> Thank you,
> 
> Ron
> 
> 
> -- 
> This message has been scanned for viruses and
> dangerous content by MailScanner, and is
> believed to be clean.
> 
> _______________________________________________
> questions mailing list
> questions at lists.ntp.org
> http://lists.ntp.org/listinfo/questions


More information about the questions mailing list