[ntp:questions] ntp-client does not sync with server

Stefan K shadow_7 at gmx.net
Mon Mar 11 11:38:04 UTC 2019


nobody an idea?



On Tuesday, March 5, 2019 9:11:54 AM CET Stefan K wrote:
> Hallo,
> 
> we have our own ntp-server which is running Ubuntu 14.04.LTS.
> This Server works fine:
> ntpq -pn
>      remote           refid      st t when poll reach   delay   offset  jitter
> ==============================================================================
> *178.63.9.110    129.69.1.153     2 u   56  128  377   22.658    0.249   0.053
> -85.214.38.116   192.53.103.108   2 u   54  128  377    2.101   -5.105   0.051
> +37.58.57.238    192.53.103.103   2 u   50  128  377   20.971    0.839   0.114
> +94.130.76.108   192.53.103.108   2 u   56  128  377   24.007   -1.009   0.163
> 
> 
> But on our Debian Strech server they all got Stratum16 and doesn't sync:
> ntpq -p
>      remote           refid      st t when poll reach   delay   offset  jitter
> ==============================================================================
>  timeserv.domain.ag .INIT.          16 u    - 1024    0    0.000    0.000   0.000
> 
> 
> In Debian Jessie (and the same configuration/network) it works fine and get a Stratum3, also an 'ntpdate timeserv.domain.ag' works on Debian Stretch.
> 
> The firewall is not a problem, because with nmap and ntp-script it works fine:
> nmap -sU -p 123 --script ntp-info timeserv.domain.ag
> 
> Starting Nmap 7.40 ( https://nmap.org ) at 2019-02-26 09:25 CET
> Nmap scan report for timeserv.domain.ag (194.94.xxx.xxx)
> Host is up (0.00017s latency).
> PORT    STATE SERVICE
> 123/udp open  ntp
> | ntp-info: 
> |   receive time stamp: 2019-02-26T08:26:05
> |   version: ntpd 4.2.6p5 at 1.2349-o Fri Jul  6 20:19:54 UTC 2018 (1)
> |   processor: x86_64
> |   system: Linux/3.13.0-161-generic
> |   leap: 0
> |   stratum: 3
> |   precision: -20
> |   rootdelay: 31.589
> |   rootdisp: 42.723
> |   refid: 178.63.9.110
> |   reftime: 0xe01f73ce.3608c5f7
> |   clock: 0xe01f768f.e9bd2105
> |   peer: 57654
> |   tc: 10
> |   mintc: 3
> |   offset: 0.008
> |   frequency: 27.593
> |   sys_jitter: 1.020
> |   clk_jitter: 0.180
> |_  clk_wander: 0.014\x0D
> Service Info: OS: Linux/3.13.0-161-generic
> 
> Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 13.75 seconds
> 
> and it also looks like that the client try to query the tnp-server because I can find the IP-Address of the Server under the section 'private clients':
> nmap -sU -pU:123 -Pn -n --script=ntp-monlist timeserv.domain.ag
> 
> Can somebody help me with this issue?
> 
> Thanks in advance!
> 
> best regards 
> Stefan
> 
> 
> _______________________________________________
> questions mailing list
> questions at lists.ntp.org
> http://lists.ntp.org/listinfo/questions
> 



More information about the questions mailing list